luni, 2 mai 2011

Terapia cu magneti


Magnetoterapia


Efectul terapeutic
Efectul terapeutic al magnetilor este cunoscut din cele mai vechi timpuri. Cu circa 5000 de ani in urma in China se cunostea caracteristica magnetului de a indica nordul - chinezii fiind cei care au inventat busola.
Tot in China antica s-au constatat efectele benefice ale magnetilor asupra diverselor afectiuni. Aproape fara contraindicatii si cu efecte vizibile in cateva ore de la aplicare pe corp, magnetul a reprezentat in trecut un remediu foarte apreciat, mai ales in Orient.

Studiile clinice
In prezent, aceasta modalitate de ameliorare si vindecare a afectiunilor a atras atentia specialistilor, studiile realizate in acest sens demonstrand calitatile magnetilor.
Astfel, pacientilor din doua grupe de studiu li s-au aplicat folii magnetice si respectiv folii care semanau cu cele magnetice, dar nu aveau aceasta calitate. S-a constatat astfel ca persoanele a caror folie era magnetizata au avut o rata a rezolvarii problemelor de 80%, iar la cei a caror folie nu era magnetizata, procentul a fost de doar 40%. Cu aceasta ocazie a fost demonstrat si faptul ca efectul Placebo nu mai poate fi luat in considerare, magnetii fiind cei care au ajutat la vindecarea sau ameliorarea afectiunilor. Acest tip de studii a fost realizat de echipe independente de cercetatori din SUA, Japonia, Rusia si China.

Actiunea magnetilor
In urma studiilor s-a constat ca efectul actiunii magnetilor este vizibil dupa circa 2 ore de la aplicarea in zona cu probleme. De asemenea este important si faptul ca, in urma unei aplicari si utilizari corecte, folosirea magnetilor nu are constraindicatii.
Aici trebuie facuta o distinctie clara intre magnetii traditionali si echipamentul electronic disponibil pe piata si care genereaza un camp magnetic cu anumite caracteristici. In cele ce urmeaza vom acorda atentie doar magnetilor clasici.
Campul magnetic generat de magneti are un efect de stimulare asupra celulelor, schimbul de oxigen si absorbtia elementelor nutritive din alimente si lichide fiind mult marite. De asemenea s-a constatat o eliminare mai buna si mai completa a toxinelor din corp, in momentul utilizarii magnetilor.

Bratara-colier cu magnet. Poate lua atat forma de bratara, cu dimensiune reglabila, cat si de colier. Lungime desfasurata: aprox. 55 cm

Magnetii se aplica pe corp, pe zonele cu probleme sau dureri. Ei actioneaza in profunzime, ameliorand, restabilind sau optimizand functionarea organelor si tesuturilor. Fara a avea un efect vizibil (campul magnetic fiind invizibil), se constata o atenuare sau disparitie a durerilor sau, in alte cazuri, o insanatosire a organelor bolnave.
Un domeniu in care se folosesc cu foarte mare succes magnetii este cel al sportului: plasarea pe o zona afectata, tumefiata, sau deasupra unei entorse sau rupturi de oase are ca efect ameliorarea durerilor vindecarea mult mai rapida.
Principalele afectiuni in care se intrebuinteaza cu succes magnetii sunt:
- dureri de cap, migrene
- dureri ale articulatiilor
- dureri menstruale
- accidente sportive, fracturi
- insomnii
- probleme cu circulatia sangelui
- probleme cu digestia/lipsa poftei de mancare
- stress, oboseala, surmenaj, solicitari psihice si fizice

Tipuri de magneti
Terapia traditionala cu magneti, magnetoterapia, se bazeaza pe utilizarea magnetilor permanenti, care nu necesita curent electric pentru a produce campul magnetic. Desi tehnologia a avansat si acesti magneti se produc astazi in cele mai diverse forme si puteri, ideea de baza a ramas - nu se foloseste curentul electric pentru generarea campului magnetic.
Pentru a fi eficienti, magnetii trebuie sa aiba un camp cu o intensitate mai mare de 500 Gauss.

Cine nu ar trebui sa foloseasca magnetii?
Urmatoarele categorii de persoane nu ar trebui sa foloseasca deloc, sau doar partial, magnetii:
- femeile insarcinate
- persoanele cu operatii la inima (peacemaker)
- persoanele care folosesc proteze auditive
- persoanele care in urma unor operatii folosesc proteze metalice

Clic aici pentru a comanda brata-colier cu magneti.
Mai multe detalii despre magnetoterapie si alte informatii din domeniul terapiilor alternative si complementare puteti afla vizitand site-ul astromagie - primul portal ezoteric - ocult din Romania.
Carti pe tema tratamentelor cu ajutorul magnetilor puteti achizitiona din Anticariatul Ezoteric Virtual, situat la adresa http://www.anticariat-ezoteric.com.
Ce stim despre magnetoterapie?
Magnetoterapia este un tratament natural si usor de suportat de organism. Aceasta terapie se bazeaza pe actionarea directa asupra tesuturilor a unui camp magnetic pulsativ (CMP). Este cunoscut faptul ca acest CMP lucreaza la nivelul celulelor, activand producerea enzimelor, transferul metabolic si avand un rol important in functionarea membranei celulare.


Medicina alternativa
• Ghidul plantelor medicinale
• Terapii alternative
• Afectiuni si remedii




Cauta in site mai multe informatii despre reflexoterapie

Adrese utile
• Homeopatie
• Medicina naturista
• Fizioterapie
• Adauga cabinet

Top Sanatate iti recomanda
•Doamne, ce toamna!...
Vremea extrem de umeda si atmosfera incarcata nu puteau sa nu-si arate coltii si asupra sanatatii noastre.
Prin supunerea organismului la CMP, respiratia celulara este sporita, acest camp magnetic actionand in mod pozitiv asupra sistemului imunitar al pacientului, in vasodilatarea arterelor capilare si descresterea coagularii sangelui.

Acest tratament, odata urmat, ar putea duce la diminuarea pana la disparitia completa a unor probleme de sanatate. Magnetoterapia poate fi folosita in tratarea a numeroase boli, acute sau cronice, deseori ducand si la disparitia durerii si a edemelor.

CMP imbunatateste circulatia sangvina la nivelul creierului, creste nivelul oxigenului din neuroni, creste flexibilitatea vaselor de sange si dizolva colesterolul. Este deseori folosit pentru tratarea insomniei, a migrenelor, aterosclerozei, a unei memorii slabe si a traumelor capului. S-a dovedit ca magnetii sunt de ajutor in tratarea a numeroase afectiuni, cum sunt: artrita, durerile de spate, durerea in articulatii, accidentele in sport, o circulatie proasta a sangelui, lipsa de energie, etc. Este benefic pentru oricine (atentie, insa, la copii) chiar si dupa varsta de 50 de ani.

Magnetoterapia ajuta la alinarea simptomelor epilepsiei, a bolii Parkinson, Alzheimer, a migrenelor, a sindromului PMS si a depresiei. Campul electromagnetic pulsativ de joasa frecventa (CEMP - folosit acum in magnetoterapia moderna) se pare ca are rol in cresterea capacitatii de concentrare.

De asemenea, CEMP imbunatateste capacitatea creierului de a transporta oxigenul in sange, microcirculatia sangvina si procesul neurologic, reducand anxietatea.

Dispozitivele moderne cu un camp electromagnetic pulsativ de joasa frecventa genereaza diferite frecvente, modulatii sau impulsuri si au posibilitatea de a stabili si o durata de expunere diferita. Frecventele folosite sunt intre 1 si 100 de Hz.


Este magnetoterapia o tehnica recenta?

Acum sute de ani, indienii aveau obiceiul de a dormi cu capul catre nord si de a tine post in zilele cu luna plina. Aceste obiceiuri antice isi au baza lor: campurile magnetice care strabat pamantul au un impact major asupra organismelor vii. In acelasi timp, corpul nostru este investit cu magnetism. Cel mai puternic camp magnetic este creat de creier in timp ce dormim si dormitul cu capul indreptat catre nord faciliteaza trecerea campului magnetic al Pamantului prin corpul nostru. Obiceiul de o posti in zilele cu luna plina si-a gasit o explicatie logica in timpurile noastre. Pe timpul lunii pline, fluidele sunt transportate mai rapid prin corp, astfel ca un post ajuta la echilibrarea nivelului lichidelor din corp. De ce organismul reactioneaza la luna plina? Pentru ca fiecare planeta aflata in miscare, prin campuruile sale magnetice, influenteaza si celelalte planete.

Istoria magnetoterapiei este destul de veche. Cel mai vechi caz de vindecare cu ajutorul magnetilor este intalnit intr-una dintre cele patru Vede, in care regasim un fel de tratat de medicina: Atharvaveda. Se pare ca si egiptenii erau familiarizati cu puterea vindacatoare a magnetilor, deoarece ii foloseau pentru conservarea mumiilor. Se zice ca regina Cleopatra purta un magnet pe frunte, pentru a-si mentine frumusetea si sarmul.

In secolul al 16-lea magnetii au devenit obiect de studiu stiintific. Un alchimist - fizician suedez, Paracelsus, a fost acela care a demonstrat puterile vindecatoare ale magnetilor in diferite boli.


Cum actioneaza magnetoterapia?

Terapia cu magneti consta in introducerea anumitor parti ale corpului (in functie de afectiune) intr-un camp magnetic pentru a accelera diminuarea durerii, a inflamatiei sau a altor afectiuni ale sistemului locomotor.

Exista trei mecanisme fizice prin care campul magnetic interfereaza cu organismul:

1. Inductia magnetica
1. Efectele magnetomecanice
3. Interactia electronica


Campul magnetic are urmatoarele actiuni asupra organismului:

1. Vasodilateaza
2. Actiune analgezica
3. Actiune anti-inflamatoare
4. Actiune spasmolitica (suprimand starea spasmodica)
5. Accelereaza cicatrizarea ranilor si vindecarea organismului


Cat de indicata este magnetoterapia

Magnetoterapia este benefica in cazul femeilor insarcinate, al purtatorilor de pacemaker, al bolnavilor de hipertiroidism, al celor cu disfunctii ale glandei suprarenale. Acest tratament este indicat in tratarea miasteniei grave, a afectiunilor legate de sangerari incontrolabile, a tuberculozei active, a afectiuniulor virale acute, anemiei si a psihozei.


Te mai gandesti daca apelezi la o asemenea terapie daca:
• ai o afectiune micotica severa;
• ateroscleroza severa;
• afectiuni neurologice cu atacuri frecvente.

Nu exista efecte secundare in urmarea unei astfel de terapii, dar trebuie sa iti iei, totusi, cateva masuri de siguranta. Astfel:
• nu ai voie sa faci dusuri sau bai reci sau sa mananci mancare rece dupa tratament;
• nu ar trebui sa porti ceas pe parcursul tratamentului;
• magnetii nu ar trebui folositi pe copii mici (doctorul va decide in ce masura iti poate recomanda un astfel de tratament);
• femeile insarcinate nu ar trebui expuse unui camp magnetic ridicat.
Viata are si o componenta magnetica si, daca ar fi studiata temeinic legatura dintre magneti si sanatate, acestia ar putea deveni cele mai simple mijloace de tratament. Se vorbeste frecvent de magnetism, de magnetoterapie si de influentele campurilor magnetice asupra organismului nostru, dar si a mediului inconjurator.

Potrivit specialistilor care se ocupa de acest domeniu, sanatatea noastra este strans legata de energia magnetica. Metodele de tratament sunt multiple, dar o cercetare mai atenta ar fi inca necesara pentru certificarea stiintifica a magnetoterapiei. Deocamdata, cei care se trateaza isi asuma anumite riscuri.

Se spune ca magnetul a fost descoperit cu cateva sute de ani inainte de Hristos. Aceasta afirmatie face trimitere la o legenda din acea vreme. Un pastor, pe numele Magnes, isi ducea turma pe Muntele Ida. Fiind incaltat cu sandale cu talpa de fier, a constatat ca nu mai poate, decat cu mare greutate, sa-si dezlipeasca picioarele de pamant. Si-a impartasit necazul prietenilor din comunitatea in care locuia.

Dupa ce s-au dezmeticit, ei au botezat mineralul respectiv „piatra lui Magnes"(magnet). Dar efectul terapeutic al magnetilor fusese descoperit in China, cu circa 5.000 de ani in urma. Chinezii stiau ca magnetul indica Nordul si tot ei au fost inventatorii busolei.

Magnetul, starnind curiozitate, a fost studiat cu atentie, gasindu-i-se intrebuintari in diferite domenii din industrie si, mai nou, in protejarea starii noastre de sanatate.

Magnetoterapia – opinii pro si contra


Fiecare bolnav are nevoie de un anume camp magneticMagnetoterapia este o metoda de ameliorare si vindecare a diverselor afectiuni cu ajutorul unui camp magnetic. Terapia se bazeaza pe apropierea unei surse magnetice (magnet sau radiestezist) de organismul uman, in scopuri terapeutice.

Unii spun ca orice camp magnetic influenteaza favorabil tesuturile organismului, pentru ca actioneaza pana la nivel celular si accelereaza metabolismul natural. Dar experientele au dovedit ca influenta poate fi si negativa.

Multe plante au murit rapid dupa ce au fost udate cu apa magnetizata! Totusi, daca are loc, metoda poate produce schimbari privind imunologia celulelor; diminueaza gradul de coagulare a sangelui, provoaca o vasodilatatie a capilarelor, elimina starea de disconfort fizic sau psihic si anuleaza insomniile.

Dupa studii amanuntite si independente, in diverse laboratoare din lumea intreaga (SUA, Japonia si Rusia), s-a constatat ca efectul magnetilor este vizibil dupa circa doua ore din momentul aplicarii lor pe zonele bolnave. Este important si faptul ca, dupa ce s-a stabilit tipul de magnet benefic potrivit, intrebuintarea lui nu are contraindicatii.

Efectele apei magnetizate

Pornind de la faptul ca organismul nostru contine 70 la suta apa, s-a constatat ca folosirea apei, tratata cu magneti, imbunatateste starea de sanatate, pentru ca regleaza functiile organelor vitale: regleaza circulatia si tensiunea, echilibreaza sistemul nervos, amelioreaza si regleaza procesele digestive, elimina toxinele, intareste sistemul imunitar, creste apetitul; de asemenea, este benefica in diverse afectiuni: astm, tuse, bronsite, febra.

S-a observat o influenta pozitiva in cazul eczemelor, arsurilor, in afectiuni ale ficatului, rinichilor si stomacului. Unii medici au propus folosirea magnetilor ca adjuvanti in fazele incipiente de cancer, in boala Alzheimer, epilepsie, Parkinson. Si plantele din apartament se invioreaza in glastre daca sunt udate cu apa magnetica.

Cum putem sa magnetizam apa?

Magnetizarea apei o putem realiza singuri, acasa. Putem magnetiza: apa de la robinet, apa plata, sucurile, supele, ceaiurile si chiar apa minerala. Pentru magnetizare, se foloseste un magnet, procurat odata cu un ma¬nual de magnetoterapie.

Exista modalitatea de a obtine magneti bipolari si prin internet. Daca folosim bagheta, in repaus, prin introducerea ei in apa, magnetizarea acesteia se face dupa 15 minute (la o cantitate de 300 ml apa). Daca agitam bagheta in apa, atunci efectul ei este rapid - dupa circa 3 minute. Putem folosi apa, gata magnetizata.

Imbunatatirea starii de sanatate se observa dupa cateva saptamani. Pe magnet trebuie sa asezam insa un vas de sticla sau de plastic - in niciun caz nu vom folosi un vas metalic!

In aceasta situatie vom lasa apa sa se magnetizeze un interval mai mare de timp - intre o ora si 10 ore. Sigur, practica a demonstrat ca aceasta terapie poate inlatura cauza durerii. Secretul consta in intensificarea circulatiei sangvine. Prin folosirea magnetului creste fluxul sangvin catre vasele capilare mici; in acest fel le relaxeaza si le dilata.

Magnetul cel mai puternic din apropierea noastra este Pamantul. El influenteaza existenta organismelor vii. Campul magnetic al Pamantului actioneaza cu efectul unei umbrele protectoare de radiatii cosmetice nocive, precum cele solare. Fara existenta acestui camp magnetic, s-ar deregla magnetismul galactic care actioneaza si asupra lumii vii de pe planeta Pamant.

Aparatura electronica din jurul nostru scade campul magnetic. Cu ajutorul produselor magnetice putem micsora efectele negative ale acestora.

Bratarile magnetice ne scapa de migrene si dureri. Foarte multe persoane fac apel la ajutorul bratarilor magnetice si al diverselor bijuterii pe baza de magneti. Specialistii recomanda purtarea bratarilor cu magneti pe partea interioara a incheieturii, cat mai aproape de vene si artere.

Se stie ca, daca se poarta o bratara magnetica la incheietura mainii stangi, magnetii actioneaza asupra unor meridiane, dar purtata pe mana dreapta, influenta lor se rasfrange asupra altor meridiane. De exemplu, colierele magnetice actioneaza asupra a 8 pana la 12 meridiane. Colierele se recomanda persoanelor care sunt suferinde de spate, umeri, ceafa, migrene, dureri de cap, pentru ca imbunatatesc circulatia sangelui pana la nivelul cranian.

Efectul bijuteriilor cu magneti actioneaza in mod diferit: la unii se observa o imbunatatire a starii de sanatate in cateva zile. Altii, in schimb, se bucura de aceste efecte pozitive, abia dupa doua-trei saptamani. Bijuteriile magnetice pot fi purtate fara pauze; unele persoane le poarta doar ziua.

Sigur, fiecare trebuie sa testeze varianta la care organismul reactioneaza cel mai bine. Sunt si opinii potrivit carora bijuteriile magnetice nu trebuie sa atinga neaparat tegumentul. O bratara, de exemplu, o putem purta mai larga, incat sa nu atinga incheietura mainii, pentru ca magnetii utilizati la bratari sunt suficient de puternici pentru a influenta circulatia sangelui, de la o distanta de cativa milimetri departare de tegument. Numai daca se folosesc magneti de mare putere, acestia pot cauza senzatii de usoara strangere a pielii.

Efectele magnetilor in trecut si prezent


Tehnica actuala este inca primitiva, dar se ... Regina Cleopatra a ramas in istorie ca fiind purtatoarea unui talisman magnetic care sa-i protejeze tineretea si frumusetea.

Regina Elisabeta I, suferinda de artrita, a fost vindecata cu ajutorul magnetilor de medicul sau personal.

Americanii – cinci milioane ca numar - sunt convinsi de efectele pozitive ale magnetilor asupra bolilor cronice de care sufereau.

Bijuteriile Energetix, realizate pe baza de magneti la cele mai inalte standarde, sunt renumite in lume.

Efectele lor au fost verificate la Institutul pentru testari biologice din Grafelfing, cu sprijinul unui microscop specializat. Rezultatul? Dupa purtarea acestor bijuterii, s-au constatat rezultate semnificative asupra starii de sanatate in mai putin de o luna. In lume s-au vandut, potrivit unei firme de cercetari europene in marketing, peste 15 milioane de astfel de bratari magnetice.

Bijuteriile Energetix sunt realizate din: aur de 18 karate, cupru pur, argint 925, otel pur. O buna parte din aceste bijuterii sunt impodobite cu cristale de cea mai buna calitate, de origine austriaca, purtand girul calitatii prin firma de renume mondial Swarovski. Aceste bijuterii prezinta avantajul ca puterea magnetilor are o garantie permanenta. Mai mult, magnetii de neodimiu folositi au renumele celui mai puternic camp magnetic, indiferent de marimea lor. La 100 de ani ei isi pierd doar 1% din efectul magnetic!

Efecte interesante ale magnetilor


S-a observat ca persoanele care sufereau de oboseala, de lipsa puterii, dupa cateva zile de folosire a bijuteriilor magnetice, starea de sanatate li s-a imbunatatit simtitor, in sensul ca au scapat acele simptome neplacute.

Unele persoane observa ca au „vise puternice". In acest caz, spun specialistii, nu trebuie sa mai poarte bratara pe timpul noptii. Unii au resimtit, la scurt timp dupa purtarea bratarii, furnicaturi in brate si degete sau caldura. Altii, daca le poarta mai multa vreme, nu mai pot dormi. Concluzia este ca „ moderatia" este benefica si in acest sens.

Tratament personalizat

Metoda aceasta cu magneti nu trateaza o boala anume, ci organismul bolnav, in totalitate. Astfel, se aplica un tratament personalizat la fiecare pacient. Durata aplicarii magnetilor variaza in functie de boala pacientului si de particularitatile sale.

Practic, magnetul se aplica cu un anumit pol pe diverse locuri ale corpului; in acel moment, influenta sa genereaza un camp magnetic precis, care actioneaza local asupra organismului. Fireste, magnetoterapia nu exclude folosirea medicamentelor alopate sau ale fitoterapiei, sau homeopatiei.

Nu pot beneficia de magnetoterapie: gravidele, pentru ca nu se cunoaste cum actioneaza forta magnetica asupra fatului, persoanele care au afectiuni legate de sangerari, bolnavii cu tuberculoza activa, cu psihoze, arteroscleroza severa, dar si cei care poarta un implant electrome

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu