luni, 2 mai 2011

Autovindecare

Sub acest titlu va prezentam o metoda simpla de autoajutorare, usor de aplicat de catre oricine, utila în familie, putindu-se aplica în cuplu.
1. Sensibilizarea palmelor
În centrul palmelor exista cite un centru energetic secundar, care are legatura cu centrul energetic aflat în crestetul capului numit Sahashrara, centru prin care noi absorbim energie de cea mai înalta calitate din cosmos, de la Divinitate. Vom învata sa utilizam acesti centri pentru a-i ajuta pe altii sau chiar pe noi însine.
La persoanele dreptace, centrul din palma dreapta emite un flux de energie legat direct de centrul din crestet, iar centrul din palma stinga absoarbe un flux energetic aproximativ egal cu cel emis de centrul din palma dreapta.
Exercitiu
Închideti ochii, va relaxati usor respirind lent dar ritmic, pina simtiti ca sinteti cuprinsi de o stare de bine. Apropiati-va palmele deschise în fata corpului, la nivelul ombilicului (cu ochii închisi), si încercati sa simtiti energia care curge din centrul palmei drepte spre centrul palmei stingi. Apropiati si departati palmele, la început între 5 si 20 cm, iar apoi pe distante din ce în ce mai mari, pe masura ce veti avansa. Dupa ce va trece o perioada de timp de exersare, palmele dumneavoastra vor deveni mai sensibile. Din cind în cind este util sa ne frecam palmele pina cind vor deveni calde (activind astfel centrii din palme si centrul din crestetul capului), iar apoi trecind din nou la exersare. Dupa ce ati început sa simtiti caldura, furnicaturi sau întepaturi (senzatiile difera de la om la om) continuati acest exercitiu, dar cu ochii deschisi. Mai tirziu veti observa ca începeti sa percepeti aceste senzatii foarte usor si cu ochii deschisi. Puteti trece acum la palparea energetica a antebratului, a zonei din jurul capului, a genunchilor, a întregului dumneavoastra corp. La început veti plimba palma la o distanta de 10-20 cm de oricare zona pe care o palpati energetic, dupa mai mult antrenament reusind sa mariti aceasta distanta pina la un metru sau chiar mai mult. Nu trebuie sa insistati prea mult chiar de la început, nu fortati perceptia, încercati mereu sa ramineti relaxati, fiind doar atenti la ce se întimpa sub palmele dumneavoastra.
Exercitii ajutatoare
a) Cu palmele fata în fata, se inspira profund pe nas, concentrind atentia în centrul palmei stingi. La expirare atentia dumneavoastra se va focaliza în centrul palmei drepte. Exersind, dupa un timp, veti percepe, în timpul expirarii, cum energia se va accelera de la palma dreapta spre palma stinga, iar în timpul inspiratiei cum energia se va grabi sa ajunga din palma stinga spre cea dreapta, trecind prin bratul sting, stern, bratul drept, iesind apoi prin palma dreapta. Dobindind experienta, acest flux vi se va parea ca se învirte continuu între palma dreapta, palma stinga, bratul sting, stern, bratul drept, palma dreapta, astfel închizindu-se un circuit. La stingaci, fluxul va circula invers.
b) Se tine una din palme în plan vertical, iar cu degetul aratator al celeilalte miini (tinut la o distanta cuprinsa între 10-15 cm) îndreptat spre palma opusa, se vor trasa spirale, cercuri, linii etc. pina veti reusi sa cresteti sensibilitatea palmelor. Încercati sa faceti acest exercitiu descriind aceleasi trasee cu degetul si pe dosul palmei opuse. Daca senzatiile sint clare si pe dosul palmei, înseamna ca ati ajuns la o sensibilitate foarte buna.
c) Ca un amuzament, puteti încerca sa directionati fluxul de energie din deget prin cap, picior, torace, palma sesizoare fiind întotdeauna în cealalta parte a corpului.
Atentie, dupa ce ati dobindit sensibilitate, va trebui sa va realizati singuri codificarea si decodificarea semnalelor receptionate, reusind foarte usor sa diferentiati diverse probleme de sanatate. Veti putea astfel diferentia diverse goluri, virfuri, benzi de energie, senzatii de cald sau rece în dreptul unor organe, pulsatii ale organelor sau zone cu energie densa sau rarefiata. Puteti, de asemenea, palpa energetic diverse plante, animale, minerale.
2. Utilizarea palmelor
Înainte de a utiliza palmele în vederea ajutarii cu energie, este util a face urmatorul exercitiu: stind în picioare cit mai relaxat, se inspira profund pe nas, iar pe expirare se trimite energia spre crestetul capului, se inspira din nou, dar de data aceasta o data cu expiratia energia se focalizeaza spre locul dintre anus si organele genitale. Trimitem deci alternativ energie cind spre crestet (centrul energetic Sahashrara), cind spre zona dintre anus si organe genitale (centrul energetic Muladhara). Acest exercitiu are ca scop activarea mai puternica a celor doi centri, creind tot-odata un echilibru Yin-Yang al sistemului energetic propriu. Este bine ca acest exercitiu sa-l efectuam zilnic, timp de 5-10 minute, avind grija sa nu fortam procesul respiratiei.
Reguli generale
Acum sintem gata, dupa o frecare usoara a palmelor, sa aplicam pe o zona bolnava palma dreapta (la stingaci, palma stinga), lasind cealalta palma deschisa si orientata în sus. Dupa o oarecare experienta se vor putea pune ambele palme pe zonele bolnave. Nu tineti palmele lipite de zona bolnava mai mult de 5-10 minute. Daca în aceasta perioada va simtiti obositi sau aveti o stare de moleseala accentuata, trebuie sa va opriti si sa va odihniti. La finalul sedintei miinile se vor scutura puternic de citeva ori, gindindu-ne ca aruncam în pamint sau într-un foc imaginar toate deseurile de energie negativa. Este bine sa se lucreze cu mina dreapta pe partea stinga a bolnavului, iar cu mina stinga pe partea dreapta a acestuia. Aceasta deoarece se tine cont, de cele mai multe ori, de polaritatea palmelor si a partilor corpului. Astfel, putem considera ca palma si partea dreapta a corpului este plus, iar palma si partea stinga a corpului este minus. Prin diferenta de polaritate, energia va circula mult mai bine. Daca zona pe care trebuie aplicata palma este mare (de exemplu, plaminii), aceasta va fi aplicata cu degetele rasfirate, daca zona este mica (de exemplu, ochii), palma va fi aplicata cu degetele lipite. Nu este necesar întotdeauna ca palmele sa fie asezate direct pe piele, dar este indicat în cazurile de entorse, fracturi, diverse traumatisme fizice etc. Este bine ca pacientul sa fie îmbracat în haine lejere, daca se poate din bumbac sau alte fire naturale si sa înlature obiectele din metal (cercei, bratari, inele etc.).
Utilizarea ca element ajutator a cristalului de cuart
Pentru a amplifica fluxul de energie prin palme putem utiliza în mina stinga un cristal de cuart cu virful orientat înspre centrul palmei. Palma dreapta va fi asezata pe zona bolnava. Cu cit cristalul va fi mai limpede, cu atit vibratiile care vor fi amplificate vor fi mai înalte, iar energia va circula mai liber prin el. Pentru a putea fi utilizat, cristalul de cuart trebuie purificat si trebuie acordat cu vibratiile utilizatorului. Purificarea cristalului se face în felul urmator: timp de 30 de zile acesta va fi tinut într-un vas transparent cu apa si sare (de preferat sare marina), 3-4 lingurite la 1/2 litru de apa, cu amplasarea vasului la lumina solara. Razele soarelui vor patrunde si vor energiza cristalul, iar solutia salina va extrage informatia si energia parazita din cristal. Pentru a ne acorda cu acest minunat prieten, îl vom purta 2-3 saptamini cu noi, într-un buzunar, din cind în cind neuitind sa-l scoatem la lumina.
În unele cazuri putem utiliza chiar doua cristale de cuart, cite unul în fiecare palma, cel din palma dreapta fiind orientat cu virful catre zona bolnava. Este de preferat ca dimensiunea cristalelor sa nu fie mai mare de 6-8 cm, fiind important ca virfurile cristalelor sa nu fie ciobite sau slefuite. Virful natural este de preferat celui obtinut prin slefuire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu