vineri, 29 aprilie 2011

Tratarea tumorilor maligne

Tratarea tumorilor maligne


Cancerul este boala care genereaza cea mai mare teama, deoarece medicina actuala, cu toate progresele inregistrate, o considera in continuare incurabila. Odata diagnosticat astfel, pacientul are un minimum de sperante cu privire la o evolutie pozitiva, daca depistarea s-a facut intr-un stadiu incipient al maladiei, apoi daca putinele metode de interventie (chirurgie, cobaltoterapie) vor avea sanse de reusita. Pe de alta parte, foarte important este faptul ca - desi ignorate ori contestate vehement – unele terapii complementare reusesc sa aduca vindecarea pe care multi semeni nu au retineri in a o considera miraculoasa.

Atentie la semne!

Depistarea la timp si urmarea unei diete anume constituie conditiile de baza in tratrarea cu succes a cancerelor. In acest sens, e indicata si o atentie deosebit din partea noastra, acordata propriului organism. Principalele posibile semne care anunta aparitia bolii sunt: R aparitia unor pete pe corp sau modificarea celor existente; R aparitia nodulilor la sani (in special la femei) si dezvoltarea unor umflaturi inexplicabile; R modificari majore in activitatea intestinului; R hemoragii repetate printr-un orificiu al corpului (cu exceptia ciclului menstrual); R raguseala, tuse in accese, dificultati la inghitit; R plagi care nu se vindeca, indiferent de tratamente; R scaderi drastice in greutate, fara un motiv evident; R edeme permanente; R lipsa poftei de mancare.

Terapiile blande propun o cura totala care da rezultate spectaculoase, daca este urmata intocmai. Se iau 300 g de sfecla rosie, 100 g morcovi, 100 g de telina, o ridichie neagra necuratata de coaja si un cartof de marimea oului de gaina. Legumele se dau prin mixer, apoi se storc, cura durand 42 de zile, timp in care nu se mananca nimic altceva. Se poate completa cu ceaiuri, iar cartoful poate fi inlocuit cu un ceai din coji de cartofi, cate o cana pe zi. In mod firesc, va exista o scadere in greutate, dar dupa acest regim draconic tumoarea dispare total si ireversibil. Dupa cele 42 de zile, se reia progresiv alimentatia normala, incepand cu mancare usoara si fara sare.

Ceaiurile „ajutatoare”

In functie de localizarea bolii, ceaiurile recomandate pentru a completa cura cu suc descrisa mai sus le prezentam in continuare. Tumoare cerebrala: 1-2 cesti de ceai de roinita, baute cu inghitituri mici (planta se lasa 10 minute in apa clocotita). Cancer mamar, ovarian si uterin: se bea zilnic cate o cana de ceai preparat dintr-un amestec de Alchemilla alpina, cretisoara si urzica moarta in inghitituri mici (se macereaza o priza de amestec la ceasca de apa fierbinte).

Cancer in zona gurii si a laringelui: ceai de anason, cate o cana pe zi, astfel: se face gargara cu prima lingura, apoi se scuipa; la fel si a doua lingura, apoi de la a treia lingura se inghite. Cancer osos, pulmonar si TBC pulmonar: ceai dintr-un amestec de patlagina, muschi de piatra si plamanarica. Plantele se tin 10 minute la macerat, dupa care se prepara ceaiul. Cancer de prostata si testicule: cate doua cesti pe zi, rece, preparat din ghimpe cu flori mici tinut 10 minute in apa fierbinte.

Cancer de splina si pancreas: cate un litru de ceai de salvie pe zi si in acelasi timp se fac impachetari cu flori de fan, coada-calului si paie de ovaz. Cancer de stomac: zilnic, cate o ceasca de ceai de pelin sau de fierea-pamantului, planta fiind pusa la macerat in apa fierbinte. Daca bolnavul are si o afectiune gastrica pe baza nervoasa, se bea si o ceasca de ceai de odolean cu pelin (o jumatate de lingurita de odolean se fierbe 3 minute, dupa care se toarna peste pelin si se tine 3 secunde).

Cancer de ficat: cate doua cesti din coji de cartofi zilnic, baute cu inghitituri mici (un pumn de coji se fierb 3-4 minute; daca la baut apare o senzatie dezagreabila se renunta, deoarece ficatul respinge tratamentul). Sunt indicate si impachetarile cu foi de varza zdrobite cu o sticla, aplicate pe zona ficatului, inclusiv pe spate, peste care se infasoara strans un bandaj. Dupa scoaterea foilor de varza se spala locul cu apa calduta, se sterge, apoi se face o frectie cu ulei de masline sau de sunatoare si cateva minute se acopera cu o carpa calda. Se recomanda ca aceasta cura (care are si rol profilactic) sa se tina la 3-4 luni dupa o eventuala operatie, perioada in care e bine sa se consume sucuri de legume (50-70 ml pe zi) si cantitati mici de carne usoara. Cura are efecte si in tratarea altor boli, ca artrita, artroza, coxartroza, osteoporoza, spondiloza.

MIHAELA VLAD


sursa http://www.revistamagazin.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu